Schepper en Zoon
Archief december 2010
Filosofie Schepper en Zoon? Feiten Helder Denken Verwijzingen
Het idee voor deze site komt uit het briljante brein van David Coppedge. Een aantal van deze artikelen zijn dan ook (met toestemming) gebaseerd op de newsfeeds van zijn Creation Evolution Headlines. Nadruk toegevoegd in alle aanhalingen, tenzij anders aangegeven.

1. Zacht weefsel 250Mjaar oud?
2. Een gemummificeerd bos
[Meer artikelen...]

Zacht weefsel 250Mjaar oud?
Geplaatst: 24 december 2010

 
Er is weer zacht weefsel gevonden. Live Science kondigde aan dat er in China zo’n 20.000 fossielen gevonden zijn in een 15 meter dikke laag kalksteen. De fossielen zijn zeer goed bewaard gebleven en meer dan de helft is volkomen intact, inclusief het zachte weefsel. De verklaring voor dit goede behoud is dat matten van microben de lichamen snel afdekten en beschermden tegen verval. Negentig procent van de fossielen zijn insecten en andere kleine beesten en ongeveer 4 procent vissen, inclusief het ‘levende fossiel’ de coelacanthus, die we nu “250 miljoen jaar later” nog steeds in levende lijve kunnen zien. Het was niet helemaal duidelijk of het ‘zachte weefsel’ ook het oorspronkelijke weefsel bevatte of dat het alleen goed bewaarde afdrukken van dit weefsel zijn.

Alweer een massagraf met fossielen, wat duidt op snelle bedekking met sediment. Duidelijk een bevestiging van het Bijbelse zondvloedverslag. Wat ze niet vermeldden is dat men van de coelacanthus dacht dat hij 65 miljoen jaar geleden was uitgestorven. Vervolgens zou deze vis 65 miljoen jaar lang geen spoor nagelaten hebben, om in 1939 levend en wel gevonden te worden. Is dit niet een beetje vreemd? En dit is niet het enige geval van dieren die ‘uit de dood opstaan’. Een 'levend fossiel' noemen we dat dan gekscherend. Maar hoe is het mogelijk dat deze fossielen 250 miljoen jaar in zo’n goede conditie bleven?
Lees het artikel ook eens door met de lariedetector erbij en vraag je af of bepaalde beweringen van schrijver Charles Q. Choi wel waar gemaakt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de uitspraak dat het leven "ongeveer 250 miljoen jaar geleden bijna volkomen weggevaagd" zou zijn. Waar staat dat geschreven? Niet in de lagen waarvan beweerd wordt dat ze die ouderdom hebben. Of wat dacht je van de bewering dat het leven "stappen nam" om zichzelf na de ramp weer te herstellen. Is dat niet een ernstige vorm van personificatie? Wie is "het leven" in dit verband, dat hij stappen kan ondernemen? Enfin, ik zie in het artikel genoeg larie om je een poosje mee te vermaken.


[Meer artikelen...]

Een gemummificeerd bos
Geplaatst: 18 december 2010

 
National Geographic News noemde het bos Miljoenen jaren oud... en toch is het niet versteend? Vreemd. Er zijn dus gemummificeerde bomen gevonden in de poolstreek. Bevroren bomen, bladeren en zaden in Noord Canada. En niet een paar bomen, maar een heel bos, dat zelfs erg veel lijkt op bossen honderden kilometers naar het zuiden. Dit duidt erop dat er in die streek een warm klimaat heeft geheerst. Volgens de onderzoekers moet het bos snel begraven zijn, zodat er geen water en lucht meer bij kon, anders konden ze nooit zo goed bewaard zijn gebleven. Ze vroegen zich ook heel verbaasd af hoe het plantaardige materiaal evenwel miljoenen jaren goed kon blijven, zonder te verstenen.

Misschien is het bos dan ook wel enkele duizenden geleden, tijdens de zondvloed begraven. Dit is Bijbels gezien de meest logische verklaring. Ze moeten echter het miljoenen jaren verhaal in stand houden, dat is hun realiteit. Daar mogen ze niet van afwijken. Miljoenen jaren zijn nodig voor evolutie, dus... geen keus.


[Meer artikelen...]